Plakat med bilde av kursholder og kurstittel

Troverdighet foran kamera
med Line Verndal

Søknadsfrist 8. jan
Dato 31. jan – 1. feb
Pris 1700/1550 kr
Tid 10:00 - 16:00

Om Workshop

Dette kurset fokuserer på det å prestere foran kamera.

Nå produseres det TV-serier som aldri før og behovet for skuespillere som behersker dette formatet er stort. Foran et kamera kreves det tilstedeværelse og troverdighet. Et nærbilde avslører alle former for spill. Hva vil det si å være ekte? Hvordan kommer man dit?

Gjennom dialogscener to og to, som filmes og diskuteres i plenum, jobber vi oss i fellesskap fram til dette utrykket: Hva det vil si å være sann.

En filmfotograf er tilstede på kurset og filmer arbeidet, som blir vist og analysert i plenum. Alle får tid til å spille foran kamera.

Etter endt kurs får alle deltagere med seg ferdig klippet opptak av scenen de spiller inn, med spillpartner, til bruk i showreel e.l.

FORBEREDELSER
Omtrent 10 dager før kursstart får alle deltagere utdelt en scenetekst og scenepartner av kursholder. Det forventes at deltagerne øver sammen i dialogparene før kurset og er tekstfri til kursstart.

Kursdeltagerne tar selv med seg eventuelle rekvisitter til gjennomføring av scenen ved behov, samt kostyme etter eget ønske.

Medlemmer i Norsk Skuespillerforbund får rabattert kursavgift.

Instruktør

Line Verndal har årelang erfaring som skuespiller, regissør og pedagog. Hun er utdannet ved KHiO, og har jobbet på Oslo Nye Teater, Rogaland Teater, Den Nationale Scene Det Norske Teatret, Riksteatret, Hålogaland Teater og Dizzie Showteater. Hun har spilt store roller i TV-serier som Brigaden, Himmelblå, Aber/Bergen, Nissene på låven og Hjem til jul. Hun er aktuell med filmen «Jentetur», den svenske filmen «Takk för senast» og Netflix serien «Julestorm».
Line har vært nominert til Gullruten tre ganger, Kanonprisen og vunnet Amanda for beste hovedrolle med filmen Limbo.
Line underviser i skuespillerteknikk ved Høyskolen Kristiania, NSKI og Nord universitet. Hun lager podkasten «Line snakker med noen», der hun har intervjuet utallige skuespillere om hvordan de jobber.

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle skuespillere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå i utøvende skuespillerkunst, eller tilsvarende profesjonell skuespillererfaring.

Sted

Norsk Skuespillersenter

Reisestøtte

Vi har som mål å være et kompetansesenter for skuespillere over hele landet, og Norge er et langstrakt land. Derfor kan du søke oss om reisestøtte dersom du har fått plass på et av våre kurs/arrangement og du bor langt unna stedet der det gjennomføres.

Les mer om hvem som kan få reisestøtte

Søk plass Påmelding avsluttet

Søknadsfrist 8. jan
Dato 31. jan – 1. feb
Pris 1700/1550 kr
Tid 10:00 - 16:00