Intimitet på scene, TV og film
med Malin B. Erikson

Søknadsfrist 16. aug
Dato 19. aug – 20. aug
Pris 1000 kr
Tid 10:00 - 15:00

Om

De siste årene har synet på hvordan vi jobber med scener som inneholder intimitet, simulert sex, simulert seksuell vold og nakenhet endret seg. Med mer kunnskap om intimitet, integritet, samtykke og personlige grenser, har det dukket opp en ny profesjonell rolle med spisskompetanse innen koreografi, fortelling og forståelse av aktørens prosesser i forhold til rollekarakterens vilje og motivasjon. I løpet av dette to-dagers kurset vil deltakerne utforske spørsmål som; Hva definerer intimitet? Hvordan kan en koreografi gi skuespilleren mer frihet? Og hvordan kan det utdype scenens fortelling?

Kurset inneholder to deler; en forelesningsdel og en praktisk del. I løpet av forelesningsdelen vil deltakerne bli kjent med retningslinjer for intime scener og hvordan samarbeidet med en intimitetskoordinator fungerer. I løpet av den praktiske delen vil deltakerne få muligheten til å utforske intimitetskoreografi basert på en gitt tekst.

Denne workshopen er for skuespillere og regissører og gir en introduksjon til hvordan samarbeidet mellom intimitetskoordinator-skuespiller-regissør fungerer.
Bruk myke klær som gir bevegelsesfrihet. Ta med en vannflaske, papir og penn.

 

Kurset er en del av fagprogrammet «MAKT OG INTIMITET ETTER #METOO OG COVID-19?» som er et samarbeid mellom Skuespiller- og danseralliansen, Balansekunst, Filmfestivalen i Haugesund, Haugesund Teater, Norsk Skuespillersenter, og gjennomføres med støtte fra Norsk Filminstitutt og Norsk Skuespillerforbund.

Fagprogrammet i Haugesund  er initiert som en del av Skuespiller- og danseralliansens faglige satsning; Kompetanseprosjektet 2021, utformet etter SKUDA´s plan for kompetanseutvikling og består av et mentoringprogram med fem tilhørende nasjonale faglige arrangementer. Les mer om Kompetanseprosjektet 2021 her https://skuda.no/mentoringprogrammet under tittelen «Mentoringprogram for kunstnere i Skuespiller- og danseralliansen».

Instruktør

Før Malin B. Erikson jobbet som intimitetskoordinator, jobbet hun som scenekunstregissør og skuespillerpedagog. I over 20 år har hun bodd og jobbet i Asia, Nord-Afrika og Europa. Bevegelse, kroppsform, følelser og scenetilstedeværelse har alltid vært sentrale deler av hennes arbeid.
Malin introduserte intimitetskoordinering til Sverige i august 2019 som Sveriges første intimitetskoordinator etter opplæring med pioneren Ita O’Brien.
Malin koordinerer og koreograferer intime scener for både store og små produksjonsselskaper. Hennes repertoar inkluderer: Min fantastiske venn (Kuurhuset Stadsteatern), Snabba Cash (Netflix), Deg (SVT), Vinterviken (Netflix), og Tisdagsklubben (SF Studios). 

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle deltakere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå, eller tilsvarende profesjonell erfaring, med følgende bakgrunn:

Skuespillere og regissører. Workshopen gir en introduksjon til hvordan samarbeidet mellom intimitetskoordinator-skuespiller-regissør fungerer.

Samarbeidspartnerne har nulltoleranse for alle former for kritikkverdige forhold, og følger NTO sin etiske standard for forebygging av trakasseringLes om våre rutiner for varsling.

Sted

Haugesund Teater, Smedasundet 98

Reisestøtte

Vi har som mål å være et kompetansesenter for skuespillere over hele landet, og Norge er et langstrakt land. Derfor kan du søke oss om reisestøtte dersom du har fått plass på et av våre kurs/arrangement og du bor langt unna stedet der det gjennomføres.

Les mer om hvem som kan få reisestøtte

I samarbeid med

Søk plass Påmelding avsluttet

Søknadsfrist 16. aug
Dato 19. aug – 20. aug
Pris 1000 kr
Tid 10:00 - 15:00