Malin B. Erikson

Intimitet på scene, TV og film

  • Pris 1000
  • Sted Haugesund
  • Startdato 19/08/2021
  • Sluttdato 20/08/2021
  • Starttidspunkt 10:00
  • Sluttidspunkt 15:00
Søknadsfrist: 16. aug 2021

De siste årene har synet på hvordan vi jobber med scener som inneholder intimitet, simulert sex, simulert seksuell vold og nakenhet endret seg. Med mer kunnskap om intimitet, integritet, samtykke og personlige grenser, har det dukket opp en ny profesjonell rolle med spisskompetanse innen koreografi, fortelling og forståelse av aktørens prosesser i forhold til rollekarakterens vilje og motivasjon. I løpet av dette to-dagers kurset vil deltakerne utforske spørsmål som; Hva definerer intimitet? Hvordan kan en koreografi gi skuespilleren mer frihet? Og hvordan kan det utdype scenens fortelling?

Kurset inneholder to deler; en forelesningsdel og en praktisk del. I løpet av forelesningsdelen vil deltakerne bli kjent med retningslinjer for intime scener og hvordan samarbeidet med en intimitetskoordinator fungerer. I løpet av den praktiske delen vil deltakerne få muligheten til å utforske intimitetskoreografi basert på en gitt tekst.

Denne workshopen er for skuespillere og regissører og gir en introduksjon til hvordan samarbeidet mellom intimitetskoordinator-skuespiller-regissør fungerer.
Bruk myke klær som gir bevegelsesfrihet. Ta med en vannflaske, papir og penn.

 

Kurset er en del av fagprogrammet «MAKT OG INTIMITET ETTER #METOO OG COVID-19?» som er et samarbeid mellom Skuespiller- og danseralliansen, Balansekunst, Filmfestivalen i Haugesund, Haugesund Teater, Norsk Skuespillersenter, og gjennomføres med støtte fra Norsk Filminstitutt og Norsk Skuespillerforbund.

Fagprogrammet i Haugesund  er initiert som en del av Skuespiller- og danseralliansens faglige satsning; Kompetanseprosjektet 2021, utformet etter SKUDA´s plan for kompetanseutvikling og består av et mentoringprogram med fem tilhørende nasjonale faglige arrangementer. Les mer om Kompetanseprosjektet 2021 her https://skuda.no/mentoringprogrammet under tittelen «Mentoringprogram for kunstnere i Skuespiller- og danseralliansen».

Deltakerkriterier
Instruktør
Sted
Reisestøtte
Søknad

I samarbeid med: