Studio X
med Peer Perez

Søknadsfrist
Dato 24. sep
Pris 550/450. Drop-in: 200/150 kr
Tid 18:00 - 21:00

Om Arbeidsrom

På Studio X-gulvet holder du verktøyet ditt i form. Med veiledning fra erfarne regissører og støtte fra kolleger får du utvikle arbeidet ditt i et åpent og trygt og rom. Ta med en tekst og kom!

Da vi startet opp Studio X var ideen et rom hvor skuespillere kunne utvikle seg og få tilbakemeldinger på arbeidet sitt. Det har blitt så mye mer. Vi ser at det også er et sted hvor kolleger nettverker, kreative prosesser skyter fart og kompetanse utveksles og heves.

De som deltar bidrar med stor arbeidslyst og engasjement for eget og andres kunstnerskap. Tilbakemeldingene er også at det er et godt og trygt sted å jobbe. Det er viktig, for det er utfordrende å vise frem prosessarbeid som andre skal diskutere og gi tilbakemelding på.

Studio X er et rom med lav terskel, samtidig som det holder høy profesjonalitet. Jeg føler jeg kan leke meg med arbeidet i trygge rammer, mens jeg får konstruktive innspill fra deltakere og regissører!

– Andrea Wasrud

HVORFOR SKAL JEG KOMME OG HVA SKAL JEG TA MED?

  • Du blir kjent med erfarne regissører
  • Du får innspill til hvordan du kan bli en bedre skuespiller og faglig tilbakemelding på det du jobber med
  • Du blir tryggere på å vise frem uferdig arbeid
  • Du kan teste ut en auditionmonolog eller få kyndig hjelp med en rolle som ikke sitter

SESONGENS FØRSTE STUDIO X ER GRATIS!

På Studio X holder du instrumentet varmt og i bevegelse. Uansett om du er mellom jobber eller i en spilleperiode er det givende å utforske noe nytt. Ta med en hvilken som helst tekst, fortell regissøren hva du vil utforske og tre ut på gulvet.

Du kan enten kjøpe sesongkort (550,-/450,-) eller komme innom på drop-in (200,-/150.-). Ved drop-in: ta med oppdatert CV. 

REGISSØRENE SOM VEILEDER UNDER STUDIO X

Denne sesongen samarbeider vi med noen av de mest aktuelle regissørene i landet. Disse vil lede arbeidet i rommet og gi faglig tilbakemelding, hver mandag fra 17. september til 31. oktober:

  • Maren E. Bjørseth – 17. september (GRATIS)
  • Peer Perez – 24. september
  • Thea Hvistendahl – 8.oktober
  • Saila Hyttinen – 15. oktober
  • Aslak Moe – 22. oktober
  • Aslak Moe – 29. oktober

Jeg har erfart at sjansen for å utvikle seg øker ved at man får muligheten til å arbeide med mange forskjellige regissører. De ser alle nye sider ved skuespillerarbeidet ditt og benytter ulike metoder for å bidra til at du skal kunne utvikle deg.

– Gjermund Mathisen

Medlemmer av Norsk Skuespillerforbund får rabattert pris.

Instruktør

Peer Perez Øian (f.1980) er en norsk teaterregissør. Øian er utdannet med en bachelor i Performing Arts ved Emerson College, USA (1999-2003), og har en Master i regi fra Kunsthøgskolen i Oslo/Statens Teaterhøgskole (2005-2010).

Peer Perez Øian vant Heddaprisen 2011 i klassen for beste regi for sin tolkning av Sjuk ungdom av Ferdinand Bruckner, skapt for Det Norske Teatret. Han regisserte teateroppsetningen Solaris korrigert (Det Norske Teatret 2015), som ble tildelt Heddaprisen 2016 i klassen årets forestilling.

Blant hans øvrige regioppgaver er Hedda Gabler og Konstellasjoner (Nationaltheatret), En Midtsommernattsdrøm og Familien som kunne snakke om alt (Den Nationale Scene), Til Kongo og Lille Eyolf (Teatret Vårt) og Biedermann og Brannstifterne (Rogaland Teater).

Fra 2014 til 2025 er han ansatt som husregissør på Det Norske Teatret hvor han siden 2013 har stått bak forestillinger som AntichristTjue tusen siderHamlet≈ Tilnærma likSongfuglenInkognito og Kasimir og Karoline.

(Foto: Siren Høyland)

Deltakerkriterier

Åpent for profesjonelle skuespillere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå i utøvende skuespillerkunst, eller tilsvarende profesjonell skuespillererfaring.

Sted

Studio X holdes ved Norsk Skuespillersenter i Welhavens gate 1.

Reisestøtte

Vi har som mål å være et kompetansesenter for skuespillere over hele landet, og Norge er et langstrakt land. Derfor kan du søke oss om reisestøtte dersom du har fått plass på et av våre kurs/arrangement og du bor langt unna stedet der det gjennomføres.

Les mer om hvem som kan få reisestøtte

Søk plass Påmelding avsluttet

Søknadsfrist
Dato 24. sep
Pris 550/450. Drop-in: 200/150 kr
Tid 18:00 - 21:00